Randitippek randiguruktól

Ez a blog azért lett létrehozva, hogy bemutassuk mennyi lehetőség van az ismerkedésre. Bulik, kávézok, villámrandik, s egyéb társkeresők. A világ és az ismerkedés felgyorsult. A férfiak és a nők is folyamatosan változtatják ismerkedési technikáikat, így érdemes naprakésznek lenni. A sült galamb nem repül a szánkba ahogy az anyukák szokták mondani fiúk. A szőke herceg, nem hogy nem fehér lóvon, de még csak gyalog sem sétál be, s visz át a küszöbön.

Friss topikok

Címkék

Villámrandi: Villámtempó és nemes célok

2014.06.17. 12:43 randitippek

Korcz Attila minden tabut megkerülve, őszintén válaszolt kérdéseinkre.

szemes.png

Randiész: Rég beszélgettünk, nagy a csend a villámrandi körül? Igaz, hogy értékesíted?


Nem, ez már nem aktuális, sőt már a tárhely és a domainek és egyéb papírok is rendeztem egy jó időre… Valóban fenn volt az oldal a névértéke alatti áron, de fajsúlyos érdeklődő vagy befektető nem jelentkezett…
Már más terveim vannak a társkeresővel… Teljesen más.

 

Mire gondolsz? Talán új randik, vagy valamit módosítasz az oldalon?

Az egész, úgy ahogy van rossz. Beteg és vele együtt ez a cyber társadalom is. Én is beteg vagyok. Web függők lettünk, főleg a mi korosztályunk. Könnyebb a cigarettáról leszoktatni egy fiatalt, mint az internetről. Mi ez, ha nem függőség? Nekem, mint web-programozónak ennek örülnöm kellene, de gyakorlatilag a hányinger kerülget. Ha ez így megy tovább a gyerekeim droidok lesznek és a face és egyéb közösségi oldalakon fognak csak egymással találkozni. Amint bejön az online oktatás, gyakorlatilag eltűnik a társadalmunk a monitorok mögé?

 

Nagyon pesszimista vagy. Talán ennyire nem tragikus a helyzet. Te mit tennél ez ellen? Weblapjaid vannak, sokaktól várnék ilyen kijelentést, de pont tőled…

 

Nézd, szerintem én leszek, aki ez ügyben először tehetek és szeretném, ha más portál vagy web hálózat tulajdonosok is követnének. Most mindenki azon fáradozik, hogy az emberek ott görnyedjenek a gép előtt, és egy púpos társadalomba szerveződjenek.


Én is elkezdem ebben a háborúban katonáskodni. Rá kellett jönnöm, hogy ezzel másokat és magamat is ölöm.
Olyan webre lenne szükség, ami az embereket segíti abban, hogy jobban és boldogabban éljenek. Ehelyett az internet ma egy betegség, ami gyakorlatilag inkább megy az őrület felé, mint az információ bőség felé. A cél az lenne, ha valamit nem tudok, azt egyből megtudjam. Ma az van, hogy várjuk az információt és nem keressük.

 

Mit jelent ez megszünteted az oldalaidat?

Szó sincs róla. A gond sosem az eszközzel van, hanem a használóival. Idén még indul egy – két új weblapom. Tehát eszem ágában sincs eltűnni a világhálóról.
Az emberekkel van gond nem a gépekkel. Nézzük a társkeresőket, amikor bajok kezdődtek a villámrandival, nem csak a pénzügyeket rendeztem. Mára egy forint tartozása sincs a villamrandi.hu-nak. A családomon belül még vannak csúszások, de az belügy. Elkezdtem foglalkozni a társkeresőkkel is. Regisztráltam a konkurenciához, ismerkedtem, chat-eltem, randiztam, s végül a gyomrom forgott. Lehet, hogy csak a fiatalok között igaz ez, de egy kissé örült érzelmileg és erkölcsileg megbomlott világba csöppentem.

Gyakorlatilag megnéztem több konkurenst. Többször módosítottam a profilomon, a stílusomon, a bemutatkozó szövegemen, adataimon. Kíváncsi voltam a reakciókra. Igen, mindig mások voltak. Én persze ugyanaz. Na, ez a baj. Nem a valóság a társkereső, hanem a legocsmányabb illúziók gyűjteménye. Itt válik plasztikká, műanyaggá az ember. Egyik általam tisztelt kollégám mondta, amikor társkeresőt indítottam, hogy csinálsz te is egy húspiacot? Igaza volt, én is húspiacot hoztam létre, ahol nem emberek, hanem profilok fekszenek a polcokon.

Ez valószínűleg azért lehet, mert még a web fiatal az emberiséghez képes. Te nem így gondolod?

Ez természetesen csak rosszabb lesz, emiatt szeretném, ha ez a fertő megszűnne. Méghozzá úgy, hogy nem a rendszert, rendszereket fogom módosítani. Ha a szart balról jobbra lapátolod, az még büdös marad.
Ha továbbra is társkeresőt csinálok, ismét szembeköpöm magam és az embereket.
Amikor elkezdetem a villámrandit azt hittem, hogy ez az oldal lesz, ami majd meggazdagít és annyi pénzem lesz, hogy gyújtósnak használom majd a Deákot. Hát koppantam, de az Isten szerencsére nem bottal vert, mert akkor lehet agyon is csapott volna.
Rá kellett jönnöm, hogy épp a saját elveimen gázolok át. Én az embereket szeretem és nem a pénzt, így nevelt a jó anyám. Ezt pedig már nem tisztem megváltoztatni, hanem el kell fogadnom, sőt meg kell köszönnöm neki. Tehát rá kellett jönnöm, hogy nem a pénz kell kergetnem, hanem értéket alkotnom, ahogy korábban.

Ha valaki téged ismer, az ezen a kijelentésen meglepődik. Kapzsiság nem jellemző rád. Mit jelent ez a felismerés rád és az villámrandira nézve?

A villámrandit gyökerestül kell átalakítanom. A randi részt meghagyom, de az üzleti alap helyett a boldogság és hitelesség alapjához kell átpártolnom. Olyan randit kell szerveznem, ahol az emberek nem a pénztárcájukban, hanem a szívükben kell, hogy turkáljanak. Az online részt meghagyom, mert jó motor, de olyan elemeket teszek bele, ami élő randira buzdít.


Természetesen az oldal is új szerepet fog betölteni. Tanácsadás lesz a cél. Ismerkedés, randi, párkapcsolat tanácsok. Azaz a cél nem az lesz, hogy az emberek a gép előtt görcsöljenek azon, hogy egy álprofillal beszélgetnek-e, hanem inkább randizzanak a Budai várban és a Margit szigeten, vagy épp a Tisza parton, hogy ne tűnjek pestfüggőnek.
Legyen ez egy olyan oldal, ahol jól érzi magát szingli vagy épp házas ember is. Szeretném, ha tényleg az emberek a kapcsolatukat köszönnék nekem és nem a visszajárót.


Az a baj, hogy a cyber világban profilok fejlődnek és nem emberek. Én azt szeretném, ha az emberek válnának értékesebbé. Tanulnának, edzenének, fejlődnének és ez az én felelősségem is.
Ha egy félszeg fiúból férfit faragok és egy csendes, introvertált kislányból egy a világra mosolygó szép virágot, na akkor értem valamit. Nem akkor, ha őket csak összeeresztem és szomorúan hazaballagnak a randi után, hogy ez se jött össze.

Ez szép, de a megvalósítást hogy képzeljük el? Van erre fedezeted, befektető?

Én itthon már hallani se szeretem ezt a szót. Magyarországon a befektető az, aki egy garanciát kér arra, hogy most ad sok pénzt és majd megtérül. Egy épkézláb befektető volt külföldről, aki bennem bízik és nem a megtérülési időről beszél, hanem a bizalomról.


Itthon minden befektető azzal kezdi, hogy milyen garancia, s fedezet van erre, mikorra térül meg, stb. Az ötlet, az egyediség itthon üres és lényegtelen. Túl sokat akarnak pénzben gazdagok lenni, és nem emberi, belső értékekben.
Ne én ebbe belefáradtam, s rájöttem, hogy itthoni befektető nem kell. Ha valaki jön, megköszönöm, de ne azzal nyisson, hogy mikor térül meg. Ha több lesz a gyerekszületés és az emberek rámosolyognak az utcán, mondjuk akkor.
Azt hiszem, ez már az én harcom lesz. Az oldal teljesen át fog alakulni 2015-re már jelentősen megváltozik. 2015-ben folytatódnak a módosítások. Egyszerűbb lesz, böngésző és eszközfüggetlen, azaz mobilról is tabulátorról is működni fog. Az oktatási célú cikkek, hírek lesznek hangsúlyban. Lesznek új programok, amihez nem a pénztárca lesz a fő elem, hanem a kreativitás.

Tudom, hogy nem lesz könnyű ez a játék.

Egy könyv megírásán is jár a fejem, hogy a társkeresőpiacról lehúzzam a leplet, ha már ők lehúzzák az embereket…

Ismerlek, már több mint két éve. Igen életvidám, beszédes srác vagy. Megkérdezhetem, amúgy mi van veled? Látom, hogy fizikálisan erősödtél és a panaszok között is mosolyogsz. Mit lehet tudni Korcz Attiláról?

Talán már túl sokat is a neten… Sokat javult az extrovertáltságom, bár még ma is van, hogy többet posztolok, mint kellene. Sokat dolgozom, mint felnőttoktató, de mostanság szerencsére szabadidőre is futja. A munkahelyem a Ruander Oktatóközpont végtelenül korrekt munkaadó. Többet se kell mondanom, hogy pontos és jó fizetés, kiváló légkör, megfelelő eszközök, sőt már angol órára járhatnak azok a tanárok és alkalmazottak, akik igénylik és én igénylem is.

Emellett továbbra is sokat foglalkozom a pszichológiával és a párkapcsolat-pszichológiával. Emellett elkezdtem a pszichológiát és a programozást összefésülni, van is erre egy módszertan az NLP. Én már elég jól belemásztam és most már én vagyok a magam ura, hihetetlen jó érzés, ha a bátorságod irányít és nem a félelmeid.
Edzek keményen, tehát a testem is terhelem… Passzívan keveset, inkább aktívan pihenek. Nem bírom a tétlenkedést, s a fejem mindig jár.

Hogy van mindenre időd?

Aki ismer, az tudja, hogy én nem bírok állni, de persze a szórakozást is pártolom. Sokat bulizok az átlag melósokhoz képest. Heti 1-2, nagy ritkán 3 alkalom. Élvezem az életet és igyekszem másoknak is jobbá szebbé tenni.

Ha már ennyire párkapcsolat-pszichológia és társkereső, hogy állsz kapcsolatban vagy?

Mindenki ezzel nyaggat, ne kezd te is. Sok lánnyal ismerkedek és bízok benne, hogy egyikben benne lesz az a szív, aki jobbá tesz, az az ész, aki megért és az a külső, ami egy krumpliszsákban is vonzó. Akad egy-két ilyen lány, de azért nem minden utcában. Tehát kihasználom a képességeim, de csak a főnyereménnyel érem be. Én is értékes vagyok, tehát a párom is az lesz.
Ha egy lány tekintetétől, mosolyától megnyugszik a lelkem és újra erőre kapok, az lesz a párom. Ha valaki megtetszik, akkor pedig lépek. Ismersz, nagy lábam van, s nagyot lépek.

Köszönöm a válaszokat és remélem, hogy sikerül a terveidet kivitelezned.

Ha valami nem sikerül, addig csinálom, amíg össze nem jön. Ha egyszer seggre ül a jégen és utána többet nem megy a jégre, nem fog tudni korcsolyázni. Ha valami nem megy változtatok a kivitelezés módján, de feladni. Ki vagyok én, hogy feladjam az álmaim… Könyvírás, rock sztárság, egy komoly weblaphálózat és a legfontosabb egy nagy, egészséges és boldog család és baráti kör. Ezeknél jobb hajtóerő nem is kellhet. Úgyhogy teszem a dolgom és köszönöm a kérdéseid.

 

Randiész - Budapest - 2014.06.06.

Szólj hozzá!

15 + 1 tipp fiúknak első randira

2013.11.14. 17:39 randitippek

1. Ne késs, de ne is érj oda túl korán. A javaslatom, hogy 10 perccel előbb érj oda. Legszélsőségesebb eseteim, amikor randi előtt 1 órával értem oda. Persze rosszul emlékeztem az időpontra... :) Legkésőbb, közel fél óra késés, de a lány türelmes volt. A késéses esetet követte második randi, de azért nem volt egy könnyű a helyzetet orvosolni.

2. Ajándék kizárva! Ne feledd a legnagyobb ajándék amit adhatsz, az az időd. Bizony, ahogy az ő ideje úgy a tied is értékes. Egyszer esett meg, hogy vittem első randira ajándékot, de végül nem adtam oda a randi végén. Nem részletezném miért, maradt nálam, gondolom értitek. Igaz, hogy a lánynak az ajándék azért szántam, mert azt hittem, hogy már ismerem eléggé, tévedtem. Másképp viselkedik egy lány randin, mint hétköznap. 

3. Bemutatkozásnál, mindenképp adj puszit, s amikor adod természetesen érintsd meg a lányt. Jó időben ha lehet a bőrét is, ne csak a ruhát. A nőben az érintés (bőr a bőrrel) hatására háromszor több hormon termelődik, mint bennünk fiúkban. Ezért is jó dolog a tánc.

4. Figyelj. A lányt nagyon zavarja, ha nem figyelsz rá. Nézz a szemébe és időnként egy kedves mosollyal, vagy épp egy együtt érző tekintettel jelezd felé, hogy most ő van a figyelmed centrumában. A mobilod minimum némítsd le, vagy kapcsold ki. Ne legyél túlzottan fáradt se fejben, se fizikálisan, mert ez is zavarhatja a figyelmedet és a kommunikációs készségedet. Legrosszabb eset, amikor munka miatt hívtak és felvettem. Sajnos ez nem egyszer esett meg és rányomta a bélyegét a randikra.

5. Jó hely, jobb érzés. Nem kell csoda helyre vinni, drága puccos étterembe főleg ne. Ha van pénzed felvágásnak tűnhet, ha nincs vagy értelmetlen pénzkidobás (ha a csaj nem ér meg még egy randit), vagy azt az érzetet kelti a csajban, hogy ritkán randizol. Én rendszerint egy kávézót választok. Az időpontot én határozom meg (ha neki nem jó kap még egy ajánlatot), a helyre azonban szoktam opciókat adni. Egyet ami nekem lenne jó, egy ami számára könnyen elérhető. Az a hely ami egyikőtöknek se könnyen elérhető, de szép nem biztos, hogy jó, maximum majd a második alkalomkor.

6. Az idő súlya nagy! Egy óránál még akkor sem érdemes hosszabb randit tartani, ha nagy az összhang. Ráér az a következőnél. Úgy vettem észre, hogy a fokozatos randi idő növelés segít, azaz fokozatosan lehetnek a találkozások hosszabbak. Ha elérkezik a közös filmezés, utána már úgy is új szabályok jönnek... ;) Legrosszabb eset, majdnem 3 órás randi, amiben mindketten elfáradtunk és a beszélgetés az unalmas irányába startolt.

7. Figyelj a testére és a testedre. Nem fogok most egy metakommunikációs tréningbe kezdeni. Fontos, hogy megnézd a lány testhelyzetét, ha lehet tükrözd. Ha zárva tartja a lábait és oldalasan ül, akkor egy kicsit érdekesebb téma felé kell startolni, mert unja beszélgetést.

8. Legyél férfi. Azaz nyisd ki az ajtót, a széket azért ne tedd alá, mert a XXI. században egy nőtől elvárható, hogy ezt összehozza, neki is túlzásnak tűnne. Kérdezd meg, mit kér, ha nincs kimenő pincér, te menj a pulthoz és persze te fizesd az ő fogyasztását is. A kiszolgáló személyzettel legyél laza, jó fej, ha ők is szimpatizálnak veled, az a csajban azt az érzést keltheti, hogy ez a pasi megérti magát a környezetével, kellően szociális ember. Ez olyan közvetlen embereknek, mint én, aki eleve szeret kedves lenni az emberekkel, mindenkihez van egy jó szavam, szinte zsigerből megy.

9. Beszéljen ő, te pedig hallgass. Az első randi nem (csak) a te teszted, ő is nagyító alatt van. Azaz bátran kérdezz amire kíváncsi vagy. Ne bolygass vallási, politikai témákat. A család dologra is általában a lányok kérdeznek. Arról beszélj, amit kérdez, de ha valamiről sokat beszél és a tekintetéből süt a kíváncsiság szűken te is kifejtheted a véleményed, tapasztalataidat.

10. Ne  adj mindig igazat! Fontos, hogy lássa, hogy van saját véleményed és nem vagy a reklámokból ismert bólogatós kutya a kocsi hátsó ablaka előtt... Azonban, ha látod, hogy van érzékeny pontja és a te véleményed erősen eltérő, gyors váltással tereld a témát.

11. A randi akkor jó, ha közvetlen, egyszerre vidám és mély. Ismerje meg a laza éned is, de mutasd be az érzékeny részed is. Az az ideális, ha látja, hogy bár erős személyiség vagy, de ember, érzelmekkel, s értékes gondolatokkal.

12. A családi részt ne részletezd. Említsd meg ki fontos a családban kiemelten számodra. Ha arra kíváncsi, miként tartod a kapcsolatot, a legjobb válasz az, hogy rendszeresen beszélek a családom tagjaival, akivel szinte napi szinten (pl. anya, apa, testvér) azzal naponta pár percig. Ha valaki órákig beszélget naponta, azt se mondja, mert úgy tűnhet, még fészeklakó (nem az otthon lakásra értem,  hanem az érzelmi függésre) Érreze, hogy te egy önálló személy vagy, de fontos számodra a család is.

13. Munkáról csak szűken. Ha a munka is az életed, akkor is mértékkel kell az erre vonatkozó kérdésekkel bánni. Ha utálod a melód, akkor se említsd, csak azt, hogy teljesíthető, de szeretnék egy jobb állásba kerülni. Fontos, hogy lássa rajtad nem éred be a jelenlegi helyzeteddel és szeretnél fejlődni. (vállalat igazgatók és cégtulajoknál persze már a pozíció tartása, megerősítése is cél lehet)

14. Keresd a közös szálakat és azokat a témákat, amiket a hölgyemény szeret, s tud róla beszélni. Addig is szkenelheted a viselkedését, gondolkodásmódját. Ne a saját hobbijaidat boncolgasd. Nem egyszer megesett, hogy a csajnak nem volt hobbija, ilyenkor próbáld arra terelni, hogy mit szeretne kipróbálni és hogy miért. Fontos, hogy a kérdéseid kifejthetőek legyenek és ne lehessen egy igen, vagy nem szóval lezárni. Persze érzékeny témákat nem kell feszegetni.

15. Ne beszélj korábbi kapcsolatokról. Ha kérdezi szűkszavúan válaszolj. Általában arra kíváncsiak, mikor ért véget az előző, milyen hosszú volt, milyen hosszú volt a leghosszabb, miért ért véget a kapcsolat. A csajokról általánosságban érdemes jót mondani, s keveset. Ez a teszt arra szolgál részükről, hogy kiszúrják lezártad-e már az előzőt, képes vagy-e hosszú kapcsolatra, belátod-e a hibáid. Én azt szoktam mondani, hogy a korábbi kapcsolataimról nem szeretnék nagyon beszélni, minden kapcsolat a benne lévő két félre tartozik. Kedves intelligens lányok, voltak, sokszor hibáztam, küldtek el engem is, küldtem el én is. Sokat tanultam belőlük, és te hogy állsz a témával?

+ 1 Abból tudod, hogy egy randi jó vagy rossz volt, s hogy megér-e még egy találkozást, hogy hazafele feltöltve mész, életerősebben, vagy közönyösen, esetleg fáradtan. Jó randi után már azon gondolkodom, mikor érek rá újabbra, rossz után, mikor érek haza egy nagy alvásra. Azaz érezned kell, ha már elkezdesz agyalni, szorozni és osztani, ott már baj lehet. 

Korcz Attila

villamrandi.hu vezető randiguru, AMG tag

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás tipp hasznos első tippek társkereső randi 15 tanács randevú koala randiguru 2013 villámrandi randitipp +1 korcz villamrandi.hu Randiész randigurutól

Hogy áll a villámrandi? - Korcz Attila tullajdonos válaszol

2013.10.15. 21:13 randitippek

Randiész: Hogy áll az oldal? Így tervezted anno?

Korcz Attila: Őszintén maga az oldal egész jó, de még messze nem érte el a végcélt. A fejlesztések java November végére készül el, de ahogy az lenni szokott, biztos lesznek később is munkák, csúszás és új ötletek miatt.

REsz: Sok a randizó, aki ezt az utat választja?

K.A.: Ez a társkeresés már rég nem új keletű. Magyarországon is 10 éve már itt van. Én ezt szerettem volna egy kicsit megreformálni, hogy a sok online társkeresőből kiszakítom a hasznos és értelmes funkciókat, majd társkeresés utolsó folyamatára egy szervezett randira biztosítok lehetőséget. Azaz online kezdet, offlline vég. Ma mindenki a gép előtt görnyed és ez nem jó. A szerelmet is a gép elől, na ne, ezért jött az ötlet, hogy online nyitás és élő randevús folytatás.

REsz: És hogy sikerült?

villamrandi02.PNG

K.A.: Hát, őszintén minden klappol, azaz az oldal megállja a helyét, üzembiztos és kereső barát. A Google csapatával is jól együtt tudtam működni a kampánnyal kapcsolatban. A facebook megjelenésünk is sikeres volt. A Nyár párja 2013 fotópályázat is igen népszerű volt, sokaknak okozott örömet. Nagyon jó volt látni a sok boldog, ragyogó szerelmest.

A cégek és partnerek is nagyon segítőkészek voltak az első pillanattól. Nagyon komoly cégek tették le a voksukat a szerelem és a villamrandi.hu mellett. A több, mint 20 éves humorágyú, azaz a Tréfagyár Kft., vagy épp a budapesti 4 csillagos Bristol Boutique Hotel. A fiatalabbak számára pedig a trendi Mozaik kávézót és Teázót találtam meg helyszínül, akik maximálisan segítőkészek és jó fejek voltak. Azonban mivel egy nagyon új dolgot akartam az emberek számára bemutatni, ahogy az lenni szokott nagy volt a bizonytalanság.

REsz: Bizonytalanság? Mire gondolsz?

K.A.: Minden ember másképp kezeli a megszokott és az új dolgokat. Ez így is van rendben, azonban egyelőre nem sikerült meggyőznöm maradéktalanul, hogy én segíteni szeretnék, nem "tucat-egy" társkeresőt létrehozni. Én is bizonytalan vagyok, azonban elég sok időt és pénzt beleöltem már én is a társkeresőkbe, hogy végre csináljak egy olyat, ami valóban jó és valóban elismert.

REsz: Hány randit sikerült ezzel az elismerés éhes módszerrel összehoznod?

K.A.: Ez a kérdés ami sajnos kellemetlen, de mivel őszintén kérdezel, pontosan egyet és az is inkább volt baráti összejövetel. 

Ez bukás vagy tervbe volt, hogy lassan indul?

K.A.: Most fején találtad a szöget, épp ez az én bajom. Terv szerint már egy tucat randinál kellene tartanunk. Anno ehhez a társkeresőhöz is csak úgy találtam befektetőt, hogy ha eredményt produkálok negyed év alatt. Sokat ígértem, s keveset adtam. 

REsz: Eléggé elsápadtál. Nyugtass meg, hogy minden rendben.

K.A.: A minden az túlzás, inkább sok minden rendben, azonban jelenleg befektetőt keresek. Nem szeretnék azonban újra abba a hibába esni, amibe legutóbb, hogy nagyot ígérek és kicsit produkálok. Tudatos vagyok az életben, de azért egy emocionális művészként nehéz mindig jó döntést hoznom. Nem szeretném, ha 11 ember munkája és az életem egy jelentős része véget érne.

REsz: Azért alszol néha? Nyugodtabb, pihentebb szoktál lenni. Van már terved?

K.A.: Elsőre válaszolva, igen néha alszom, s valóban voltam már jobb formában. Sok terv fut végig a fejemen. Először is a nyereményjátékot szeretném már elvarrni, ugyanis a második kör jól megbonyolította a nyereményátadást. A szépséges és angyali ékszer készítő épp Spanyolországban bolondította a férfi szíveket a pályázat végén, így az ékszerek később kerültek postázásra, mivel nem tudtunk összefutni, ez az én hibám. A Tréfagyár weboldala pedig épp most újult meg, úgyhogy a kupon kódos rendszerüket még tesztelni kell, én pedig várok, s a kedves nyertesek is. Áldom türelmüket és igyekszem nekik mielőbb eljuttatni a megérdemelt jutalmukat.

REsz: Az oldalra gondoltam a kérdésben.

K.A.: Értem, az más ott rengeteg dolog játszik. Hiába tudom, hogy ez lenne a társkeresők legjobbja. Nekem nincs pénzem reklámozni, csak fenntartani és fejleszteni. Fontos lenne, hogy mielőbb befektetők vagy a nép, egy erős közösség mögénk álljon, mert olyan forradalmat álmodtunk meg kollégáimmal, ami nagyon sok magányos szíven segítene.

REsz: Nem értem, miért kell pénz, meg van minden nem?

K.A.: Ahogy mondtam, nekem csak reklámra kellene a pénz, a többi költséget én elviselem, azonban az eddigi magánbefektetők nem kívánnak tovább segíteni, az én és a családom anyagi helyzete pedig nem ad lehetőséget erre. 

face_profil131003.pngREsz: Mi lesz, ha nem találsz befektetőt?

K.A.: Nézd azért se mindegy ez az oldal, mert egyfelől nagyon hatékony lenne, másfelől a társadalom számára lenne hasznos. Én eleve úgy futottam neki, hogy ahol tudok segítek és támogatom a rászorulókat. Egyedi szociális kedvezményrendszert találtam ki és megtaláltam a mozgáskorlátozottak randioldalát, illetve főszervezőjét. Nekik is el kell a segítség. 

Az életben számomra a segítség adás mindig kulcsfontosságú volt, amióta 2010-ben példaképpé avanzsáltak, azóta még inkább. Sokan nem is tudják, hogy én egy százezres közösséget is képviselek a másik weblapomon keresztül, így egy-egy lépésem hamar hangot kap. Felelős vagyok ezért az oldalért, csapatért és ügyért, s ezért biztos vagyok benne, hogy megtalálom a jó megoldást. 

A konkurenciáim talán már várják, hogy beadja az oldal a kulcsot, azonban ekkora munkát amit én és csapatom végzett nem hagyok kipukkadni. Több üzletember kérdezi, hogy miért akarok egy olyan piacot bevenni, ahol már mindent meghódítottak, s kiaknáztak.Jó páran az egyre apadó pénztárcámat, s sokan az egyre jobban kimerülő szervezetemet féltik. Én azonban bízok benne, hogy valakik mögém állnak, ha nem, akkor is megoldom, mert meg lehet.

REsz: Tényleg ennyire nehéz befektetőt keresni? 

K.A.: Nézd ez egy magas kockázatú fedezet nélküli befektetés. Előbb szereznék vevőt rá, azonban nem ez a cél. Ha eladnám ez is lehet, hogy egy profitmaximalizáló géppé alakulna, ahol a valós értékek, a társkeresők a kapcsolatok, a kapcsolatok ápolása minimális prioritást élvezne. További eredmények kellenek ahhoz, hogy megtaláljam az ideális forrást, forrásokat. Nem mellesleg az eddigi befektetőket, hitelezőket is szépen lassan törlesztenem kell, legalábbis elkezdeni. 

 REsz: Van valami igazán új ötlet?

K.A.: Igen, egyfelől, mivel rengeteg szakember van a csapatban és közelében elkezdjük hamarosan az egyéni és később csoportos képzéseket. Nem instant technikákat akarunk a társkeresőkre zúdítani. Sokkal inkább azt a falat szeretnénk lerombolni ami azok körül van, akik oly nehezen találnak párra, s ami nem veszi körbe azokat, akik könnyen ismerkednek.

Hamarosan az online felületen is bevetek jól ismert online dolgokat, levelezés és a képfelöltés sem kizárt, ezen még gondolkodom, mennyire törné meg a varázsát a randiknak.

A pároknak is szeretnénk segíteni. Számukra is szakemberes segítséget szeretnénk adni.

Vannak ötletek a randik kapcsán is, de a legújabb csak tavasszal lesz megismerhető. Egyfelől azért lesz népszerű, mert kifejezetten a nehéz körülményűeknek fog adni lehetőséget az ismerkedésre. Nem tudom és nem szeretném elveszíteni a néptámogatását.

REsz: Láttam az új randitanácsok bevezető videóját. Nem tűntél felkészültnek, s a helyszín se tűnt túl oktatás barátnak.

K.A.: Hát nézd, valóban első videóban sok volt a mekegés, makogás, nem vagyok kamerához szokott. A helyszín az otthonom volt, s ott érzem magam jól. Azok a videók amelyekben én adok tanácsot  többnyire ott lesznek felvéve. Nem az a célom, hogy egy tanteremben adjak tanácsokat. A tartalom a lényeg, aki akar fejlődni társkeresésben, annak hasznosak lehetnek a tanácsaim a fotelemből is.

REsz: Lehet tudni valamit a te magánéletedről?

K.A.:  Nem. Az ismerősi körömben egy elég extrovertált ember vagyok, illetve a szakmai eredményeim is publikusak, azonban ennél többet nem szeretnék mondani. Nem szeretném, ha ezt az oldalt is velem azonosítanák. Korábban már megtapasztaltam, hogy semmi értelme a magánéletet bármelyik weblapomhoz keverni. Sok kellemetlenség ért korábbi portáljaim kapcsán, azonban minden weboldalam hozott barátságokat, amiket azonban nagyon megbecsülök.

REsz: Üzensz valamit az oldal felhasználóidnak és a randiesz.blog.hu olvasóinak? 

 K.A.: Azt, hogy igyekszem megtalálni azt a megoldást, ami a társkeresőknek, párkapcsolatban állók és a céges partnereknek is megfelel,  s nem mellesleg én is könnyebben teszem este a párnára a fejem. Magamat ismerve meg is találom záros határidőn belül.

Randiész - Eresz | Budapest - Készült: 2013.10.12. 

Szólj hozzá!

Címkék: interjú üzlet magyar üzletember online társkereső befektető offline közösségi helyzet tulajdonos 2013 villámrandi Attila Budapest villamrandi.hu Eresz Randiész Korcz

Három kérdőjel előadás részlet (párkeresési tanácsok) Én vagyok a felelős - Korcz Attila

2013.09.03. 21:20 randitippek

előadó: Korcz Attila, (Villámrandi, villamrandi.hu)

Le szeretném szögezni, hogy én azokhoz szólok most elsősorban, akik már szellemileg érettebbek. Ha már vannak önálló és saját gondolataid, akkor megpróbállak egy olyan szemléletmódba vezetni, ami pozitív irányba változtathat.

A legfontosabb ha egyedülálló vagy, az te hibád, ha egyáltalán baj a szingliség. Baj, ha zavar, s gátol a boldogságban. Lehet boldog egy szingli? Persze, én is voltam, most már kicsit magányos vagyok, de ez az én életvitelemből fakadóan természetes. Sok munka, sok ember, sok interakció és a nagy rohanásban még a kapcsolatok ápolására is alig van időm, nehéz ilyenkor egy komolyabb elkezdése, de nem lehet tudni, mikor fut össze az ember azzal, akivel érdemes.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy elkezdik a másik nemet hibáztatni a magányosságuk okán. Ez, azért van, mert természetes emberi érzésünk, hogy a környezetre reflektáljunk. Ez amikor szocializálódtunk belénk égette a környezetünk, családunk. Hány, de hány gyerek hallja az anyjától, hogy  a bunkó főnök miatt vagyok ideges, vagy  a _urva szomszéd, aki miatt elcsúsztam. Ha jól végzi a munkáját nyílván a főnöke se tudna rá negatívan reflektálni, ha felkapcsolta volna a villanyt, nyilván látta volna, hogy a szomszéd este mosott fel.

Lehet ezek olcsó példák de gyakoriak. Ennél még jobb, amivel biztos mindenki találkozott, az az amit gyerekkoromban tapasztaltam meg. "Mindig a tanár a hibás"- diákszemlélet mellett. Azt vettem észre, hogy a diákok előszeretettel nevezték meg a tanár az egyesük okaként. Én egy jól nevelt gyerek voltam, szerencsémre értelmiségi (sok a tanár és a művész a klánban) családba születtem.

Édesanyám, aki egyedül nevelt fel elmondta nekem.

- Fiam, kérdezett olyat a tanárnő amit nem tanított?

- Nem.

- Tehát mindent elmondott, amit visszakérdezett.

- Hát, azt hiszem.

- Fiam szerinted miért kaptál egyest?

- Hát, izé, nehéz volt.

- Tudhattad volna?

- Ja

- Fiacskám, jegyezd meg jól, ha egyest kapsz, azért kapod mert nem tudsz valamit, amit ebben az életkorban már tudnod kellene. Ilyen ez a világ, elvárásai vannak, még egy gyerekkel szemben is. A tanár könnyűt és nehezet  is fog kérdezni, hogy felmérje a tudás szinted. Ha ötös akarsz lenni, akkor sokat tanulj. Magadnak tanulj, ne nekem. Nem örülök az egyesednek, sőt, de ezzel magadnak ártottál csak.

Tudni kell, hogy anyám mestere volt a lelki terrornak. Ez egyébként a nőkre, főleg az erős és intelligens nőkre egyébként is jellemző.

Tudta, hogy én a barátaimmal ellentétben már korábban sejtettem, hogy az egyes okozója én vagyok. Ekkor tanított meg anyám két nagyon fontos dologra.

Az egyik a felelősség a tiéd, azaz a te egyesed nem a család egyes, az a tiéd. Te szégyelld magad érte, és ha ötöst kapsz te légy rá büszke.

A másik az, hogy lássam ki irányítja a sorsom. Nem a tanár, aki megírja a nehéz kérdéseket, hanem én, aki megtanulhatom a legtöbb (az összes választ még a tanár se tudja) választ. Azaz a felelősség vállalást már a cselekedet előtt el kell kezdeni. Én dolgozatom (megmérettetésem) lesz, tehát az én felelősségem.

Randiguruként sok anyás sztorit mondok, ugyanis tévhit, hogy a macsó az kőkemény. Az anyja a legtöbb férfi achillese. 

Sokan félreértik a randiguru kifejezést is és arról kérdezgetnek, hány barátnőm volt, hány csajjal voltam, stb. Sajnálom, de ez nem erről szól, nekem a pszichológiához, a párkapcsolat pszichológiához, valamint a szociológiához, azaz az emberekhez kell értenem, hogy belőlük párt hozzak össze. Olyan párt, ami boldogságot hoz számukra. Én magam jól tudom mit rontok el egy nyitásban, egy randin, vagy egy párkapcsolatban. Mikor veszítek el egy nőt, mint lehetőséget és mikor nyerem meg, de ettől még nekem is végig kell mennem azon az úton, ami nem is olyan egyszerű, s nem is olyan nehéz.

A lényeget összegezném, a lényeg, hogy ha az ember párkapcsolatot szeretne, mert épp magányos, akkor először saját magát kell összefésülnie. Legyen az férfi vagy nő a párkapcsolatba csak akkor lehet boldog, ha egyedül is tud boldog lenni, azaz jóba van magával. 


A döntéseidért te vagy a felelős. Ha a fejedhez szorítanak egy Beretta kézifegyvert és azt mondják vallj be egy halálos bűnt, amiért kivégeznek, akkor is te döntesz. Szomorú, hogy meghalsz, de nem mindegy hogyan. Én az életben már volt, hogy az életemmel játszottam és rá kellett jönnöm, hogy az élet az egy hatalmas lehetőség. Amit megálmodsz megvalósíthatod! Egy lehetőség. Holnap egész nap legyen nálad egy papír, s ha hozol egy döntést írd le, hogy "az én döntésem, az én felelősségem", Persze az ablak becsukása nem tartozik ide. Mondok egy példát és tovább megyek. 

A munkahelyeden megkérdeznek, hogy be tudnál-e jönni szombaton. Te nem tudnál, mert már lebeszéltél egy nagy baráti hétvégét, ahol mindenki ott lesz. Azt mondhatom, hogy nem, mivel van terved a hétvégére, vagy a cég szolgalelkűjeként vagy a kirúgástól rettegően igent mondasz. Bármi legyen a döntés írd le. "A szombati munka az én döntésem, az én felelősségem." Ha maradtál és szombaton is melózol, akkor ezt a papírt tedd az asztalodra, jól látható helyre és dolgozz úgy egész nap, hogy ez a te döntésed volt, azaz volt választásod. S ne a főnöket szídd, aki most épp otthon pihen. Te döntöttél úgy, hogy vagy szolgalelkűségből, vagy félelemből, vagy szimplán munkaszeretetből dolgozol.

Ha pedig elmentél a barátaiddal bulizni, akkor is néha vedd elő a cetlit és nézd meg, hogy ez a döntésed boldogabbá tett, mert mertél bátran dönteni, s viseled a következményeit.

Bárhogy is döntesz látni fogod, ha leírod, hogy volt választásod és te élvezed ki vagy szenveded meg a következményeit. 

Elhívod randira? Elmész-e randira? Oda mersz-e menni? Meg mered-e csókolni? A döntés a tiéd és a következmény is. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás könyv előadás párkapcsolat randi randevú kérdőjel részlet koala három randiguru villámrandi korcz