Randitippek randiguruktól

Ez a blog azért lett létrehozva, hogy bemutassuk mennyi lehetőség van az ismerkedésre. Bulik, kávézok, villámrandik, s egyéb társkeresők. A világ és az ismerkedés felgyorsult. A férfiak és a nők is folyamatosan változtatják ismerkedési technikáikat, így érdemes naprakésznek lenni. A sült galamb nem repül a szánkba ahogy az anyukák szokták mondani fiúk. A szőke herceg, nem hogy nem fehér lóvon, de még csak gyalog sem sétál be, s visz át a küszöbön.

Friss topikok

Címkék

15 + 1 tipp fiúknak első randira

2013.11.14. 17:39 randitippek

1. Ne késs, de ne is érj oda túl korán. A javaslatom, hogy 10 perccel előbb érj oda. Legszélsőségesebb eseteim, amikor randi előtt 1 órával értem oda. Persze rosszul emlékeztem az időpontra... :) Legkésőbb, közel fél óra késés, de a lány türelmes volt. A késéses esetet követte második randi, de azért nem volt egy könnyű a helyzetet orvosolni.

2. Ajándék kizárva! Ne feledd a legnagyobb ajándék amit adhatsz, az az időd. Bizony, ahogy az ő ideje úgy a tied is értékes. Egyszer esett meg, hogy vittem első randira ajándékot, de végül nem adtam oda a randi végén. Nem részletezném miért, maradt nálam, gondolom értitek. Igaz, hogy a lánynak az ajándék azért szántam, mert azt hittem, hogy már ismerem eléggé, tévedtem. Másképp viselkedik egy lány randin, mint hétköznap. 

3. Bemutatkozásnál, mindenképp adj puszit, s amikor adod természetesen érintsd meg a lányt. Jó időben ha lehet a bőrét is, ne csak a ruhát. A nőben az érintés (bőr a bőrrel) hatására háromszor több hormon termelődik, mint bennünk fiúkban. Ezért is jó dolog a tánc.

4. Figyelj. A lányt nagyon zavarja, ha nem figyelsz rá. Nézz a szemébe és időnként egy kedves mosollyal, vagy épp egy együtt érző tekintettel jelezd felé, hogy most ő van a figyelmed centrumában. A mobilod minimum némítsd le, vagy kapcsold ki. Ne legyél túlzottan fáradt se fejben, se fizikálisan, mert ez is zavarhatja a figyelmedet és a kommunikációs készségedet. Legrosszabb eset, amikor munka miatt hívtak és felvettem. Sajnos ez nem egyszer esett meg és rányomta a bélyegét a randikra.

5. Jó hely, jobb érzés. Nem kell csoda helyre vinni, drága puccos étterembe főleg ne. Ha van pénzed felvágásnak tűnhet, ha nincs vagy értelmetlen pénzkidobás (ha a csaj nem ér meg még egy randit), vagy azt az érzetet kelti a csajban, hogy ritkán randizol. Én rendszerint egy kávézót választok. Az időpontot én határozom meg (ha neki nem jó kap még egy ajánlatot), a helyre azonban szoktam opciókat adni. Egyet ami nekem lenne jó, egy ami számára könnyen elérhető. Az a hely ami egyikőtöknek se könnyen elérhető, de szép nem biztos, hogy jó, maximum majd a második alkalomkor.

6. Az idő súlya nagy! Egy óránál még akkor sem érdemes hosszabb randit tartani, ha nagy az összhang. Ráér az a következőnél. Úgy vettem észre, hogy a fokozatos randi idő növelés segít, azaz fokozatosan lehetnek a találkozások hosszabbak. Ha elérkezik a közös filmezés, utána már úgy is új szabályok jönnek... ;) Legrosszabb eset, majdnem 3 órás randi, amiben mindketten elfáradtunk és a beszélgetés az unalmas irányába startolt.

7. Figyelj a testére és a testedre. Nem fogok most egy metakommunikációs tréningbe kezdeni. Fontos, hogy megnézd a lány testhelyzetét, ha lehet tükrözd. Ha zárva tartja a lábait és oldalasan ül, akkor egy kicsit érdekesebb téma felé kell startolni, mert unja beszélgetést.

8. Legyél férfi. Azaz nyisd ki az ajtót, a széket azért ne tedd alá, mert a XXI. században egy nőtől elvárható, hogy ezt összehozza, neki is túlzásnak tűnne. Kérdezd meg, mit kér, ha nincs kimenő pincér, te menj a pulthoz és persze te fizesd az ő fogyasztását is. A kiszolgáló személyzettel legyél laza, jó fej, ha ők is szimpatizálnak veled, az a csajban azt az érzést keltheti, hogy ez a pasi megérti magát a környezetével, kellően szociális ember. Ez olyan közvetlen embereknek, mint én, aki eleve szeret kedves lenni az emberekkel, mindenkihez van egy jó szavam, szinte zsigerből megy.

9. Beszéljen ő, te pedig hallgass. Az első randi nem (csak) a te teszted, ő is nagyító alatt van. Azaz bátran kérdezz amire kíváncsi vagy. Ne bolygass vallási, politikai témákat. A család dologra is általában a lányok kérdeznek. Arról beszélj, amit kérdez, de ha valamiről sokat beszél és a tekintetéből süt a kíváncsiság szűken te is kifejtheted a véleményed, tapasztalataidat.

10. Ne  adj mindig igazat! Fontos, hogy lássa, hogy van saját véleményed és nem vagy a reklámokból ismert bólogatós kutya a kocsi hátsó ablaka előtt... Azonban, ha látod, hogy van érzékeny pontja és a te véleményed erősen eltérő, gyors váltással tereld a témát.

11. A randi akkor jó, ha közvetlen, egyszerre vidám és mély. Ismerje meg a laza éned is, de mutasd be az érzékeny részed is. Az az ideális, ha látja, hogy bár erős személyiség vagy, de ember, érzelmekkel, s értékes gondolatokkal.

12. A családi részt ne részletezd. Említsd meg ki fontos a családban kiemelten számodra. Ha arra kíváncsi, miként tartod a kapcsolatot, a legjobb válasz az, hogy rendszeresen beszélek a családom tagjaival, akivel szinte napi szinten (pl. anya, apa, testvér) azzal naponta pár percig. Ha valaki órákig beszélget naponta, azt se mondja, mert úgy tűnhet, még fészeklakó (nem az otthon lakásra értem,  hanem az érzelmi függésre) Érreze, hogy te egy önálló személy vagy, de fontos számodra a család is.

13. Munkáról csak szűken. Ha a munka is az életed, akkor is mértékkel kell az erre vonatkozó kérdésekkel bánni. Ha utálod a melód, akkor se említsd, csak azt, hogy teljesíthető, de szeretnék egy jobb állásba kerülni. Fontos, hogy lássa rajtad nem éred be a jelenlegi helyzeteddel és szeretnél fejlődni. (vállalat igazgatók és cégtulajoknál persze már a pozíció tartása, megerősítése is cél lehet)

14. Keresd a közös szálakat és azokat a témákat, amiket a hölgyemény szeret, s tud róla beszélni. Addig is szkenelheted a viselkedését, gondolkodásmódját. Ne a saját hobbijaidat boncolgasd. Nem egyszer megesett, hogy a csajnak nem volt hobbija, ilyenkor próbáld arra terelni, hogy mit szeretne kipróbálni és hogy miért. Fontos, hogy a kérdéseid kifejthetőek legyenek és ne lehessen egy igen, vagy nem szóval lezárni. Persze érzékeny témákat nem kell feszegetni.

15. Ne beszélj korábbi kapcsolatokról. Ha kérdezi szűkszavúan válaszolj. Általában arra kíváncsiak, mikor ért véget az előző, milyen hosszú volt, milyen hosszú volt a leghosszabb, miért ért véget a kapcsolat. A csajokról általánosságban érdemes jót mondani, s keveset. Ez a teszt arra szolgál részükről, hogy kiszúrják lezártad-e már az előzőt, képes vagy-e hosszú kapcsolatra, belátod-e a hibáid. Én azt szoktam mondani, hogy a korábbi kapcsolataimról nem szeretnék nagyon beszélni, minden kapcsolat a benne lévő két félre tartozik. Kedves intelligens lányok, voltak, sokszor hibáztam, küldtek el engem is, küldtem el én is. Sokat tanultam belőlük, és te hogy állsz a témával?

+ 1 Abból tudod, hogy egy randi jó vagy rossz volt, s hogy megér-e még egy találkozást, hogy hazafele feltöltve mész, életerősebben, vagy közönyösen, esetleg fáradtan. Jó randi után már azon gondolkodom, mikor érek rá újabbra, rossz után, mikor érek haza egy nagy alvásra. Azaz érezned kell, ha már elkezdesz agyalni, szorozni és osztani, ott már baj lehet. 

Korcz Attila

villamrandi.hu vezető randiguru, AMG tag

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás tipp hasznos első tippek társkereső randi 15 tanács randevú koala randiguru 2013 villámrandi randitipp +1 korcz villamrandi.hu Randiész randigurutól

A bejegyzés trackback címe:

https://randiesz.blog.hu/api/trackback/id/tr375633745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.